CASTRICUM - Op 5 oktober vierden de leden van AV Castricum dat het groot onderhoud aan de atletiekbaan waar ze trainen succesvol is uitgevoerd. Half juni begon het groot onderhoud, waardoor de atletiekbaan drie maanden lang niet gebruikt kon worden. De vereniging organiseerde op 5 oktober allerlei feestelijkheden. 200 leden zijn de dag gestart met de Clubkampioenschappen, dit was de eerste wedstrijd op de vernieuwde atletiekbaan. De onderdelen waren sprinten, verspringen, hoogspringen, kogelstoten, langere afstanden en een 4x400 m estafette.

Aansluitend vond de feestelijke opening plaats. Meer dan 200 leden, relaties, sponsoren, ouders van jeugdleden en vrijwilligers waren aanwezig voor een feestelijke opening van de atletiekbaan.

Voorzitter Frank van Esch heette alle aanwezigen welkom en meldde opgetogen dat AV Castricum weer een volledig gemoderniseerde en gerenoveerde accommodatie heeft, en dat de leden blij zijn met deze fantastische locatie. Hij gaf aan dat het groot onderhoud een hoop tijd moeite en geld heeft gekost, maar een mooi resultaat heeft opgeleverd. Naar verwachting gaat de nieuwe toplaag van de atletiekbaan weer zo'n 20 jaar mee.

Estafette en toespraak wethouder

Na de toespraak van Frank van Esch, begon de estafette met circa 50 pupillen en junioren, in oranje clubtenue. Ryan Clarke, de enige atleet uit de geschiedenis van AV Castricum die aan de Olympische Spelen mocht meedoen, liep enthousiast met de jeugdleden mee. De laatste lopers overhandigden hun estafettestokjes bij de finish aan Roel Beems (wethouder sport gemeente Castricum), die de atletiekbaan daarmee officieel opende. Hij sprak de aanwezigen toe en vertelde over de geschiedenis van het sportcomplex. Hij zei ook dat AVC grote talenten had voortgebracht en noemde daarbij Ryan Clarke die naast hem stond. Roel Beems gaf aan dat het voor het gemeentebestuur belangrijk is dat iedereen sport en dat er daarom in november een sportnota verschijnt.

Fanfare en dansoptreden

De estafettelopers werden muzikaal begeleid door tien muzikanten van fanfare-orkest Emergo uit Castricum. Na deze toespraak traden er 20 danseressen op van Dansschool Mariz uit Castricum. Zij lieten met groot enthousiasme zien hoe leuk bewegen is. Zij dansten verschillende nummers en sloten af met het toepasselijke nummer Happy, wat mooi aangeeft hoe blij de leden van AVC met hun vernieuwde atletiekbaan zijn!

Huldiging AVC-atleten: Verbeterde Clubrecords en NK-medailles

Tijdens dit Clubfeest vond ook de jaarlijkse huldiging van AVC-atleten plaats. Frank Stam deed dit namens de Prestatie Spotlight Commissie. Hij vroeg aandacht voor de huldiging van de AVC-atleten die in het afgelopen jaar een uitzonderlijke goede prestatie hebben geleverd. Dit betreft de atleten die een clubrecord hebben verbeterd (op de weg, outdoor op de baan of indoor) en de atleten die een podiumplaats op een Nederlands Kampioenschap (NK) hebben behaald. En hij huldigde samen met voorzitter Frank van Esch Ryan Clarke, de eerste Olympiër in de geschiedenis van AV Castricum. Ryan Clarke verbeterde deze zomer tijdens de Olympische Spelen in Parijs zijn persoonlijk record op de 800 meter tot een tijd van 1.44.70 en daarmee behoort hij bij de allerbeste 800 meter lopers van de wereld! Ryan is als jeugdlid bij AV Castricum begonnen en heeft zich ontwikkeld tot een geweldige topatleet.