CASTRICUM - Je kunt best alleen beginnen met hardlopen. Maar het kan zoveel beter en vooral leuker. Ontdek wat loopmaatjes en een goede trainer voor je kunnen betekenen. Iedereen kan hardlopen!NN running coach is voor iedereen.

Wie zin heeft om te hardlopen, maar geen of weinig ervaring heeft op het gebied van hardlopen en/of trainingsopbouw kan zich nog aanmelden voor een nieuwe hardloopcursus bij Atletiek Vereniging Castricum. Deze gaat van start zaterdag 2 november, en er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Deze vervolgcursus van de NN Running Coach sluit aan op de beginnerscursus van 0-3 km. Deze cursus is ook voor de loper die al 15 minuten onafgebroken kan hardlopen en op zoek is naar een extra stimulans om verder te komen. Met deze hardloopcursus van de Atletiekunie leer je van een professionele trainer op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de finishloop: ongeveer 5 kilometer non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke vervolg stap.

Je wordt begeleid door de trainers Monique van Wijngaarden en Piet-Hein Twisk. Zij zijn gediplomeerd hardlooptrainer bij AV Castricum, en bezitten over een ruime dosis ervaring én enthousiasme om beginnende en ervaren atleten te begeleiden. Beiden zijn opgeleid tot NN Runningcoach door de Atletiekunie. Er wordt getraind in de duinen en op de atletiekbaan, ‘de variatie in ondergrond maakt niet alleen de trainingen afwisselend, het is ook goed in het kader van blessurepreventie’ alsdus trainster Monique.

Meer informatie, of direct inschrijven? Ga naar www.avcastricum.nl

De eerste training gaat zaterdag 2 november van start, om 9.30 uur, vanaf Sportpark De Duinloper aan de Zeeweg in Castricum.